ГЕРБ: Кабинетът се провали в сферата на културата! ДБ: Очаква ни още от същото

"Надяваме се да не направят някакви поразии по време на изборите", коментира ген. Атанас Атанасов

02.02.2023 | 13:42 Редактор: Петя Кръстева

Президентът Румен Радев представи състава на кабинета "Донев" 2. В него има една единствена разлика спрямо предходния - сменен е министърът на културата Велислав Минеков. Постът ще заеме Найден Тодоров.

Политическите формации не дадоха високата оценка на служебния кабинет. Като основна негова грешка посочиха неуспеха да бъде предложен и приет нов бюджет.

"Радваме се, че оценката на президента за г-н Минеков съвпада с нашата. Ако има истински провал, то той е в сферата на културата. Имаме нулева работа по Плана за възстановяване. Това са 46 млн. лв. за дигитализация и още толкова за културни дейности", смята Тома Биков от ГЕРБ.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков подчерта, че трябва да се направи така, че изборите да бъдат честни.

"Надяваме се до 49-ото Народно събрание да положим онези необходими усилия, за да може така нужният диалог да стане факт", коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Ген. Атанас Атанасов от ДБ пък е на мнение, че ни "очаква още от същото".

"Надяваме се да не направят някакви поразии по време на изборите. Ще следим тяхното поведение и ще се опитаме да ги коригираме, където си позволят волности. Надяваме се и да не променят курса на страната по отношение на външната политика във връзка с войната", каза той. От "Възраждане" нямат очаквания към служебния кабинет, но не спестиха критики към работата му досега.

Георги Гьоков изрази очакванията си новоназначеният кабинет да работи по-добре от предходния. Бившият регионален министър Виолета Комитова каза, че трудно би могла да оцени работата на правителството, защото то "работи в напрегната обстановка".

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.