Петков: Правим голямо обединение, не искам позиции в листите

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" са само ядрото, заяви бившият премиер

02.02.2023 | 11:00 Редактор: Тодор Петров
Петков: Правим голямо обединение, не искам позиции в листите

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" са само ядрото на обединението", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в кулоарите на парламента.

Той уточни, че се срещат с организации като "Правосъдие за всеки" и "Екипът на София", нови партии като "Спаси София", както и с хора от Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна. 

"Голямото обединение е много повече от политически сбор", изтъкна Петков. 

Бившият премиер добави, че България е свикнала да прави политически сделки, но тук задачата била различна. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" каза, че не иска позиции на листите, но иска в следващото Народно събрание съединението да прави наистина силата, съобщи "Фокус".

Трябва ли България да стане президентска република?

Да. Парламентарната система у нас е изчерпана.
44%
Не! Съсредоточаването на цялата власт в един човек е опасно.
54%
Не мога да преценя.
3%
Общо 1467 гласа


2
0 rate up comment rate down comment 1
Ужас
преди 1 година
Не искали листи...Че тогава защо се обединяват? България не ги интересува.Само с една друга държава се занимават и от какво имала нужда. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
новата мафия
преди 1 година
Те не искали позиции, но се пишат начело в поне две листи!? Кой реди листите, г-н Петков? Защо не промените закона така, че лидерите на партии да нямат право да се явяват в повече от една листа!? Има ли друг Премиер в света, който да управлява държавата тайно от народа? А народът да научава това от чужди публикации? Това ли е ДЕМОКРАЦИЯТА? Това ли са свободните медии? Сигнализирай за неуместен коментар