Донев: Служебният кабинет показа смелост и доза безразсъдство

Правителството трябва да бъде разпуснато в края на седмицата

01.02.2023 | 13:57 Редактор: Вяра Димова

На последното заседание на служебния кабинет премиерът Гълъб Донев похвали министрите си за "проявения характер".

Министърът на регионалното развитие и благоустройството обяви, че държавата е взела решение за отпускането на още 776 млн. лв. за поддръжката на нови пътища. Очаква се част от проектите да бъдат отворени в следващите няколко месеца. В тях влизат и сумите за текущ ремонт, които държавата беше обещала на строителните фирми.

"Благодаря ви, че преди 6 месеца проявихте смелост, а може би и доза безразсъдство, когато приехте да сте министри и да се откажете от правото си на лично спокойствие. Въпреки сериозните нападки, провокациите и проблемите, показахте здрави нерви и характер в битките, които водехме да върнем държавата на хората. Държавата принадлежи на хората. Най-добре управлява този, който е готов да се раздели с властта във всеки миг", заяви служебният премиер.

"МС осигури 776 млн. за поддръжка и с реализирането на нови пътища в България. За зимното почистване за месеците януари и февруари са осигурени почти 158 млн. лв., плюс още около 150 млн. лв. за големите и важни инфраструктурни обекти", обяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

Служебният кабинет трябва да бъде разпуснат в края на седмицата, а президентът да назначи новия още в същия ден. Остава под въпрос дали министрите от настоящия кабинет ще останат. Единственото ясно е, че той отново ще бъде оглавен от настоящия министър-председател Гълъб Донев.

Трябва ли България да стане президентска република?

Да. Парламентарната система у нас е изчерпана.
44%
Не! Съсредоточаването на цялата власт в един човек е опасно.
54%
Не мога да преценя.
3%
Общо 1467 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR