"Солена" храна сервират в ски курортите, колосални суми ни търсят и за медицинска помощ

Сигналите за нереално завишени цени влияят върху имиджа

31.01.2023 | 14:00 Редактор: Петя Кръстева

Парче баница за 11 лв. и порция суджук за 30 лв. предлагат ресторантите в зимния курорт Боровец. Въпреки че няма отлив на туристи от ски дестинациите в страната, според експерти цените ще окажат негативно влияние върху имиджа на страната ни като достъпна зимна туристическа дестинация. 

Снимката с колосалните цени обиколи социалните мрежи. Тя беше публикувана от предприемача Здравко Василев, но по думите му е заснета от негов приятел, който е останал възмутен от видяното.

Според експерти проблемът е в търговските обекти и предлаганите услуги извън местата за настаняване в зимните ни курорти. 

"Това не са само хранителни продукти. Това са и т.нар. "кранкенваген". Там се разхождат лекари, които чакат някой да си удари главата и да му вземат 600 лева", отбеляза директорът на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов. Експертът определени подобни търговци, хотелиери и медицински лица като кърлежи, които смучат каквото могат от туристите.

По думите му у нас има не само хора, които мародерстват на гърба на туристите, но и такива, които полагат усилия да им предоставят качествени услуги и незабравими преживявания.

Безспорно подобни сигнали за нереално завишени цени влияят върху имиджа на родните ни курорти. 

"Само за декември над 200 000 българи са пътували с цел туризъм в чужбина. Средно извън страната се остава около седмица. Това са над милион нощувки само за декември. По последна справка двата комплекса - Боровец и Пампорово, имат около 600 000 нощувки за целия сезон", посочи още доц. Драганов.

Вижте повече в репортажа на Камелия Георгиева.


2
1 rate up comment rate down comment 0
Не е виновен
преди 1 година
Тоя който я предлага баницата за 11лв,а този който я яде за тази цена.Това не е печалба,а алчност.Но инфлациите за това се правят,да правим богатите по-богати. Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 1
Гошу
преди 1 година
Изглеждат намалени тези цени.Трябва да са по-солени за балъците шопи ! Българите едва свързват двата края за хляб и вода , а шопите се кефят по скъпи курорти и демонстрират простотията си най-нагло. Сигнализирай за неуместен коментар