Служители на болница "Св. Иван Рилски" на протест, искат си директора обратно

Подозират опит за натиск срещу д-р Дечо Дечев

30.01.2023 | 07:43 Редактор: Ирена Бакърджиева
Служители на болница

Служители на болница "Св. Иван Рилски" в София излизат на протест с искане директорът на лечебното заведение да оттегли оставката си. Работещите ще се съберат в 8:30 часа тази сутрин пред лечебното заведение, за да решат какви действия да предприемат.

Служителите смятат, че д-р Дечо Дечев е подал оставката си напълно неоснователно, тъй като според тях това е един от най-успешните мениджъри на държавна университетска болница, осигурил стабилното финансово и икономическо състояние, достойни възнаграждения и условия на труд. Заетите не виждат основание за освобождаване на изпълнителния директор, а подозират опит за натиск срещу него.

В позиция служителите на болница "Иван Рилски" заявяват готовност за ежедневни протести, ако д-р Дечо Дечев бъде отстранен от длъжността изпълнителен директор. Следващата стъпка може да бъде искания на оставки както на министъра на здравеопазването, така и на цялото правителство, съобщават от лечебното заведение.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Тодор Станков от БСД
преди 1 година
Прякото гражданско участие в проблемите на болницата и техния граждански протест в случая е пример как трябва да реагира обществото за запазване на правата си. Прави чест на синдиката Защита, че единствено те се отзоваха, за мен единствения граждански синдикат в България, неподкупен от мафията! Сигнализирай за неуместен коментар