Трифонов: Политическата среда е като "Хари Потър" , Петков е Дъмбълдор и търси инфантили

"Продължаваме промяната" събира добрите сили - тоест всички, които не са с тях, са лошите", пише лидерът на ИТН

29.01.2023 | 16:20 Редактор: Петя Кръстева
Трифонов: Политическата среда е като

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира изказването на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, че съвместното явяване на партията му и ДБ на изборите е "обединение на добрите сили". 

"Кога човек разделя хората само на добри и лоши? Разбира се, в детството. Когато порастваш, с изненада научаваш, че и добрите хора правят лоши неща, а лошите хора правят добри неща. После порастваш още повече и разбираш, че всъщност крайностите са доста примитивна работа и истински добрите и истински лошите са само в приказките като Хари Потър. Така че какъв е възрастен мъж, който съвсем сериозно говори за събирането на добрите сили? Най-вероятно инфантилен и объркан човек, който смята всички останали за инфантилни като него", обърна се той към Петков през Facebook.

По думите му "от няколко дни Петков обяснява вдъхновено, че за предстоящите избори събира добрите сили"

"Как "Продължаваме промяната" събира добрите сили. Тоест - всички, които не са с тях, са лошите сили. Дъмбълдор срещу Волдемор. 2023 година, България - политическата среда вече се превърна в някакъв български вариант на Хари Потър. Не знам на кого да го изкрещя. На тези, които ги говорят тези глупости, или на тези, които им вярват. За това най-добре да си замълча, защото в крайна сметка всеки сам ще прецени какъв се чувства - от добрите сили или от лошите. Това ѝ е хубавото на българската приказна демокрация", пише още той

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Трябва ли България да стане президентска република?

Да. Парламентарната система у нас е изчерпана.
44%
Не! Съсредоточаването на цялата власт в един човек е опасно.
54%
Не мога да преценя.
3%
Общо 1467 гласа