Защитените дюни на плаж "Несебър-Юг" са разкопани от служители на ловно стопанство

Това е установила проверка на МВР

29.01.2023 | 14:12 Редактор: Искра Ангелова

Дюните на плаж "Несебър-Юг", които попадат в защитената зона Ахелой - Равда - Несебър, са разкопани от служители на ловно стопанство в града. Това е установила проверка на МВР.

В събота концесионерът на плажа сигнализира институциите за унищожени дюни. От ловното стопанство обясниха, че са получи предписания от екоинспекцията в Бургас да се монтира съоръжение, което да спира достъпа на АТВ-та върху дюните. Затова е направен ров, който бил единственият щадящ начин да се спрат моторните превозни средства да навлизат в защитената територия.

От екоинспекцията в Бургас уточниха за Bulgaria ON AIR, че изкопът е на границите на защитената територия, но тепърва ще се установява дали има засегнати дюни. От Министерството на туризма също обещаха проверка.

"Няма увредени дюни, няма никакво навлизане в тях. Това е държавна горска територия", каза директорът на Държавно ловно стопанство "Несебър" - инж. Димитър Мандулев.


2
0 rate up comment rate down comment 0
Мариана
преди 5 месеца
Че,то няма Има ,още дюни ,много рано се сетихте ,за глоби, санкции ! Глупави, невежи управляващи ! Разрушена творения на природата !!!За ***,ненужни заведения,кафенета иииии Бетони ! Ужас е нашето крайбрежие ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Месоплатерина
преди 1 година
Бе този концисионер голям съвестко бе. Като дере по девет кожи лятото от чадъри и шезлонги съвеста хич не го гони. И изобщо кви дюни са това, аз помня как от нос Акротир до балкана беше като Сахара. Толкова години врлики римски императори, ханове, царе и генерали със най силните за времето си армии са минавали, ползвали, но не пипнали дюните. И сега тези местни новоизлюпени бизнесмени, фитили, хитровци, янковци, принцовци и др, все бивши криминални престъпници и пандисчии разтуриха всичко Сигнализирай за неуместен коментар