Асен Василев: Борисов ще трябва да защити в съда твърденията си за комисиони

"Посредници няма, сделките са направени директно", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната"

29.01.2023 | 12:45 Редактор: Искра Ангелова

Лидерите на "Продължаваме Промяната" Асен Василев и Кирил Петков ще заведат дело срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за думите му, че са забогатели от сделките с военна помощ за Украйна.

В събота от централата на ГЕРБ, Борисов и представители на партията обявиха, че Василев и Петков са спечелили от изпратената тайно помощ за Украйна заради ползването на посредници, като изчислиха печалбата на около 1 милиард евро.

Асен Василев отрече твърденията.

"Господин Борисов е осъден лъжец от българския съд. Знаете, че небивалиците, които разправя за посредници в газа и в петрола, сме го дали на съд. Той не се яви и делото продължава. Сега ще му дадем и тези си нови твърдения да ги докаже. Посредници няма, сделките са направени директно по програмите на английското и американското правителство за закупуване на оръжия", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Трябва ли България да стане президентска република?

Да. Парламентарната система у нас е изчерпана.
44%
Не! Съсредоточаването на цялата власт в един човек е опасно.
54%
Не мога да преценя.
3%
Общо 1467 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


2
1 rate up comment rate down comment 0
новата мафия
преди 1 година
Не, г-н Василев! Вие ще трябва да доказвате в съда. И не само за тези комисионни! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Младен
преди 1 година
Борисов попита, едва ли, са го правили безплатно. ..Това, че Петков и Василев вкараха държавата в корупционна схема с офшорки с руски капитал, на които щяха да предоставят цялата българска енергетика. По-скоро Кирил Петков и Асен Василев ще отговарят пред съда, за злоупотреба с власт, за неспазени процедури и предоставяне на външни субекти класифицирана информация и дейност против интересите на държавата. Сигнализирай за неуместен коментар