"Възраждане" готви референдум за еврото, конференция в мол се размина на косъм от сблъсъци

"Всичко приличаше на среща на Г-7 - охрана, жандармерия, само армията не беше там", коментира Костадин Костадинов

09.12.2022 | 12:28 Редактор: Петя Кръстева

"Преди час и половина се наложи половината депутати от групата на "Възраждане" да не присъства в залата на парламента, за да осуети едно влизане на България в еврозоната, което е катастрофално за нас. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов от трибуната в парламента.

"Когато отидохме в мола, всичко приличаше на среща на Г-7 - охрана, жандармерия, само армията не беше там. Имаше различни отношения между нас - тези, които защитаваха българския лев, не бяха допуснати до събитието. В крайна сметка, влязохме и се озовахме на една мила среща, в която се говореше колко е хубаво да унищожим българския лев. Ние искахме да зададем въпроса дали е редно българското население да бъде питано дали трябва да се влезе в Еврозоната, но не ни беше позволено", разказа лидерът на "Възраждане, според когото изпращането на оръжия за Украйна също е подмяна на българския интерес.

"Започваме референдум за влизането на страната ни в еврозоната. Сигурен съм, че гражданите няма да бъдат съгласни с всички въпроси, които ще им зададем, с които ще обеднее българското население, ако се влезе в еврозоната", подчерта още Костадинов, цитиран от БГНЕС.

По-рано скандал разтресе столичен мол заради конференция за приемане на еврото с участието на вицепрезидента Илияна Йотова и управителя на БНБ Димитър Радев. Минути след началото на събитието привърженици на партия "Възраждане" издигнаха плакати в знак на протест срещу приемането на еврото. На мястото се появи и лидерът Костадин Костадинов, както и всички депутати на партията.

След като охраната на събитието, както и служители на НСО, охраняващи вицепрезидента, отказаха да пуснат депутатите на "Възраждане", почти се стигна до сблъсъци. По-късно Костадинов и депутатите бяха пуснати в залата, където подвикваха по време на изказването на управителя на БНБ.

Ще се стигне ли до съставяне на редовно правителство?

Да - още с първия мандат на ГЕРБ-СДС.
15%
Да - с мандата на "Продължаваме промяната".
3%
Да, но чак с третия мандат за съставяне на кабинет.
8%
Не, със сигурност отиваме на предсрочни избори.
44%
Вече не ме интересува, политиците тотално ме разочароваха.
31%
Общо 3072 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 1
Неизвестен
преди 1 година
До кога Възраждане ще си правят пиар на гърба на някои тяхни елементарни привърженици, манипулирайки ги? Сигнализирай за неуместен коментар