Асен Василев разкритикува служебния премиер и даде съвет на проф. Габровски

От "Продължаваме промяната" все още не са получили покана за разговори с кандидат-премиера на ГЕРБ-СДС.

07.12.2022 | 13:08 Редактор: Ирена Бакърджиева
Асен Василев разкритикува служебния премиер и даде съвет на проф. Габровски

"Моят съвет към Николай Габровски е да се фокусира върху партиите, които биха осигурили подкрепа за един евентуален кабинет, който той да оглави. След това с удоволствие ще седнем да обсъждаме 16-те политики, които ние ще подкрепим като опозиция". Това заяви съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев пред журналисти в кулоарите на парламента.

Той каза, че от "Продължаваме промяната" все още не са получили покана за разговори с кандидат-премиера на ГЕРБ-СДС.

Василев коментира и изказване на служебния премиер Гълъб Донев за това, че от "Продължаваме промяната" искат изслушването му по темата Шенген. По-рано през деня министър-председателят определи искането като "пиар фокус". Според Василев обаче, Шенген е много важна тема за българското общество и трябва да се чуе мнението на премиера.

"Премиерът трябва да представлява България в Европейския съюз и да води разговори, в това число с премиера на Нидерландия и с канцлера на Австрия. Бихме искали да чуем какво те са му казали", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Той каза, че интересът на "Продължаваме промяната" по темата не е отсега и припомни мерките, взети през май относно казуса с лабораторията на ГКПП "Капитан Андреево", предаде БТА.

"Служебният кабинет, за съжаление, вместо да продължи тези усилия, не само че ги спря, а ги върна обратно – не си внесоха таксата за делото и ще загубят делото срещу лабораторията", каза още Василев.

Ще се стигне ли до съставяне на редовно правителство?

Да - още с първия мандат на ГЕРБ-СДС.
15%
Да - с мандата на "Продължаваме промяната".
3%
Да, но чак с третия мандат за съставяне на кабинет.
8%
Не, със сигурност отиваме на предсрочни избори.
44%
Вече не ме интересува, политиците тотално ме разочароваха.
31%
Общо 3072 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR