Проверки и на Никулден: БАБХ до последно следи за качеството на рибата

В 23% от изследваните риби е открит висок процент хистамин

06.12.2022 | 08:38 Редактор: Вяра Димова
Проверки и на Никулден: БАБХ до последно следи за качеството на рибата

Продължават проверките на Българската агенция по безопасност на храните във всички обекти, където се предлага риба.

Обект на контрол са документите за произход и безопасност на рибата, спазването на сроковете и условията на съхранение, както и правилното етикетиране на продуктите.

От Асоциация "Активни потребители" вече предупредиха за завишени нива на опасна съставка в рибата, продавана за Никулден.

В 23% от изследваните риби е открит висок процент хистамин, който може да причини алергични реакции. Съветът към потребителите е да купуват риба от добре познати търговски обекти, за да не подлагат здравето си на риск.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)