Петков: Задкулисието има своите пипала навсякъде, но ние ще осветляваме всеки служител

От "Продължаваме промяната" подадоха сигнал в ДАНС

05.12.2022 | 09:46 Редактор: Ирена Бакърджиева
Петков: Задкулисието има своите пипала навсякъде, но ние ще осветляваме всеки служител

"Продължаваме промяната" внесе сигнал в ДАНС във връзка с бездействия по защита на интересите на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и държавата на стратегическия обект от значение за националната сигурност ГКПП "Капитан Андреево". Към настоящия момент БАБХ и дружеството “Евролаб 2011” водят дело за сключения договор за наем на помещения на граничния пункт. Предходното ръководство на БАБХ с изпълнителен директор проф. Христо Даскалов установи, че търгът за сградите е проведен незаконно и че договорът за наем с частната фирма е нищожен. За да защити обществения интерес, по-рано тази година проф. Даскалов издава поредица от заповеди, насочени към законово уреждане на въпроса. Заповедите са обжалвани от частното дружество “Евролаб 2011

"Днес от "Продължаваме промяната" подаваме сигнал в ДАНС срещу Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)". Това каза във видеообръщение, публикувано във Facebook страницата на партията лидерът ѝ Кирил Петков.

"Както знаем, "златната лаборатория" на задкулисието, която години наред прекарваше отровни плодове и зеленчуци в Европейския съюз, обжалва своите дела да бъде изкарана оттам и по някаква случайност служител на БАБХ решава, че няма да плати своите такси и по този начин опропастява на трета инстанция това дело", заяви Петков.

"Задкулисието има своите пипала навсякъде, но ние ще стоим и ще осветляваме всеки служител на държавната администрация, който защитава частните интереси на задкулисието, вместо да защитава интересите на гражданите", посочи още той.

Части от ГКПП "Капитан Андреево" вече са обявени за стратегически обект от значение за националната сигурност с решение на служебното правителството. Според това решение ДАНС проверява предварителния допуск на всеки, който може да влиза в помещенията и упражнява специфична защита, включително информационна и физическа.

Ще се стигне ли до съставяне на редовно правителство?

Да - още с първия мандат на ГЕРБ-СДС.
15%
Да - с мандата на "Продължаваме промяната".
3%
Да, но чак с третия мандат за съставяне на кабинет.
8%
Не, със сигурност отиваме на предсрочни избори.
44%
Вече не ме интересува, политиците тотално ме разочароваха.
31%
Общо 3072 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR