Безплатни кънки на лед в София - ето кога и за кого

Ледения парк в Княжевската градина е най-големият на Балканите

01.12.2022 | 19:39 Редактор: Ирена Бакърджиева

Цяла зима жители и гости на столицата ще могат да се забавляват на няколко ледени пързалки. Тази вечер откриха ледения парк в Княжевската градина, който е най-големият на Балканите. По-рано отвори врати и пързалката на бившия стадион "Юнак".

Александър е един от първите, който тества кънките. Казва, че кара от години и го прави за удоволствие. С нетърпение идва още на откриването.

"Имаме хубав социален контакт с хора, които не виждам иначе. Бих казал, че не е много сложно да дойде човек и това е едно изключително динамично прекарано време", смята Александър.

Ледена пързалка "Юнак" отвори за пета поредна година и очаква всички любители на зимните спортове да я пробват. Тази година организаторите са подготвили различни изненади. На 3 и 4 декември от 9 до 10 часа безплатни уроци ще дават олимпийската медалистка по шорттрек Евгения Раданова и шампионът по фигурно пързаляне Найден Боричев.

"Имаме и много други специални инициативи, които провеждаме. Една от тях стартирахме миналата година и продължаваме тази година. Казва се "Първи стъпки на леда" и е специално за дечица между 4 и 10 години. Провеждат се безплатни занимания всяка събота и неделя. Също така тази година на 3 декември имаме зимно предизвикателство, както всяка година, което осигурява безплатен вход на абсолютно всички желаещи да дойдат и да карат между 12 часа и 8 часа вечерта", обясни управителят Явор.

Входът за пързалката с кънки под наем е 13 лева, а без кънки - 11. Предвижда се съоръжението да работи да март.

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова.