"Промяната" и ДБ организират протест: ГЕРБ, ДПС и БСП са твърдо решени да върнат хартията

"Хартиената коалиция реши парламентът да заседава, докато не приеме окончателно промените в ИК", съобщиха от партията

01.12.2022 | 14:54 Редактор: Тодор Петров

От "Продължаваме промяната" и "Демократична България" организират нов протест пред парламента, а причината са промените в Изборния кодекс. Той е насрочен за днес в 18:30 пред Народното събрание и е под надслов "За честни и свободни избори!".

"Цяла нощ, на всяка цена! Хартиената коалиция току-що реши парламентът да заседава, докато не приеме окончателно промените в Изборния кодекс. ГЕРБ, ДПС и БСП са твърдо решени да върнат хартията и да прегазят окончателно Изборния процес, да ни върнат страната ни десетилетия назад. Твърдо решени са това да стане още днес", се казва в позиция на "Продължаваме промяната" до медиите.

"Ние обаче няма да се примирим това да стане тихо и по тъмно. Гражданите са последната преграда пред "Хартиената коалиция". Ще ги осветлим и ще покажем непримиримата си воля за честни и свободни избори", подчертават от "Продължаваме промяната". 

“Щеше да има дебат, щеше да има парламентарна комисия, щеше да има изслушване на всички аргументи - не го видяхме. Решили са днес да прокарат това, което са си наумили - да скрепят своя съюз с връщането на хартиената бюлетина. Ако гражданите искат да ни подкрепят, денят е днес", заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

3
0 rate up comment rate down comment 0
Никола
преди 1 месец
На тях само им дай да протестират. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Тото
преди 1 месец
Едно си баба знае, едно си бае Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
45
преди 1 месец
Горките бесни са че им спират измамата с машините. Сигнализирай за неуместен коментар