Валери Йорданов си обръсна главата в знак на протест и направи разкрития за Народния театър

Актьорът събира подписи в подкрепа на Александър Морфов  и иска оставката на директора на театъра

01.12.2022 | 07:06 Редактор: Тодор Петров

Актьорът Валери Йорданов поиска оставката на директора на Народния театър в емоционално видеообръщение. Причината е задълбочаващата се атмосфера на неразбирателство в "Иван Вазов". 

От няколко дни Валери Йорданов и актрисата Албена Колева събират подписка в подкрепа на Александър Морфов. Причината е скандалът в Народния театър, който започна с надрасканата от режисьора врата на пиара Велислава Кръстева, и наредената от директора Васил Василев вътрешноведомствена проверка срещу Александър Морфов

Във видеоречта си той разказа, че един от работещите в театъра е бил уволнен за кратко, след като се е подписал под тази подписка. 

Десет минути по-късно са се обадили на уволнения и са му казали, че оттук нататък трябва "да си трае". Валери Йорданов разказва за още уволнения и отстранявания на хора под различен предлог. И докато разказва, актьорът обръсна косата си в знак на протест. 

"За начало ще започна да махам само коса от себе си, защото те ни изкорубиха душичките. Може ли най-големия режисьор в България да бъде изгонен за трети път? Г-н Василев ще отрече ли, че когато тръгнах да се изказвам, ме посочи с пръст и каза: Ти там си трай? Няма как да си трая", заяви Йорданов.