Христо Иванов: Насилственото вкарване на ИК доказва нуждата от кабинет на малцинството

"Нека да мислят хартиената коалиция докъде ще се стигне", заяви лидерът на ДБ

25.11.2022 | 13:01 Редактор: Ирена Бакърджиева
Христо Иванов: Насилственото вкарване на ИК доказва нуждата от кабинет на малцинството

"Разговорите с "Продължаваме промяната" за местна власт не са започнали и са далече от всякаква конкретика. Не сме коментирали имена". Това заяви Христо Иванов на извънреден брифинг в НС.

"Насилственото вкарване на ИК, въпреки че проявихме диалогичност и искахме създаването на комисия, доказва нуждата от кабинет на малцинството", подчерта лидерът на ДБ. "Нинова вчера излезе и постави три въпроса на парламентарната трибуна, но не даде отговор. Нека да мислят хартиената коалиция докъде ще се стигне", каза още той.

По отношение на стрелбата срещу български клуб в РСМ Иванов уточни, че европейската интеграция ще премине през зачитането на правата на българското малцинство в Македония. "Ние няма да оставим българите там на произвол", подчерта още Иванов.

Мартин Димитров пък коментира, че България е на шесто място в ЕС по висок праг за регистрация по ДДС.

От 1 януари 2023 г. се увеличава минималният праг за регистрация по ДДС от 50 000 на 100 000 лв. Така ще има малко бюрокрация, по-голям шанс за малкия бизнес, намаляване на административната тежест, коментира Димитров.

Решението е прието на заседанието на Съвет "Външни работи", проведено на 14 и 15 ноември 2022 г., и е публикувано в Официалния вестник на ЕС на 15 ноември тази година, информира БГНЕС.

"Това е пример, че като имаш важни приоритети, не е важно колко голяма е държавата ти. Благодаря и на "Продължаваме промяната", затова че дадоха своята подкрепа", добави Димитров.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR