15 млади мъже пребиха хижар, задържаха трима от тях

От хижата са откраднати и други вещи на стойност около 5 хиляди лева

04.10.2022 | 19:15 Редактор: Петя Кръстева

Трима мъже са задържани, след като пребиха собственикът на хижа "Лескова" край Своге. Мъжът разказва, че е бил нападнат от група от 15 мъже, а от ОДМВР посочват, че работата по случая е стартирала веднага.

Сигналът за нападението е подаден в полицията около 15:00 часа следобед на 2-ри октомври. Собственикът на хижата разбира от баща си, че група хора с четири високопроходими автомобила са навлезли на територията на хижата.

"Той ги е помолил да напуснат, те не са се съобразили и влезли под навеса да си правят скара. Като се качих горе помолих хората да напуснат - около 15 човека, последва агресивна реакция", разказва собственикът на хижата Даниел Младенов.

Към момента той е с черепно-мозъчна травма и наранявания по цялото тяло. 

Мъжете взимат и телефона на Даниел, след като той се опитва да заснеме нападението. От хижата са откраднати и други вещи на стойност около 5 хиляди лева. Нанесени са и материални щети по самата сграда. 

"Качвайки се нагоре, помолих екип на полицията да се качи с мен, но ми беше отказано, всички били заети за изборите", коментира той.

От МВР уточняват, че са установени всички лица и автомобили, които са били на мястото. Образувано е досъдебно производство. В момента хижата не е годна за използване заради нанесените материални щети и разрушения.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
4 rate up comment rate down comment 0
15:1
преди 1 година
*** мухльовците - сега да ги съди до дупка и държавата да ги окошари ефективно. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Хапнат, пийнат, надрусат се и айде обратно по колите. Не се притесняват от закона, щот имат "чадър". Поредните полезни за обществото. Сигнализирай за неуместен коментар