БАЗ и СЗБ скочиха на "Спаси София": Непрестанно очерняте столицата като туристическа дестинация

София е красив европейски град със своите исторически и съвременни забележителности, подчертават ресторантьорите

04.10.2022 | 12:09 Редактор: Тодор Петров
БАЗ и СЗБ скочиха на

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразиха своето силно притеснение от "изключително агресивната атака, която "Спаси София" организира срещу българската столица София.

"Непрестанното очерняне на града сериозно вреди на неговия имидж като туристическа дестинация. Атакуват се емблематични туристически места. Например ул. "Съборна", където гражданите дори излязоха на протест срещу "Спаси София". Под прицел редовно е ул. "Витоша" – една от забележителностите на столицата ни – изпълнена с живот и любимо място за разходка и отдих както на българите, така и на множество чуждестранни туристи", се казва в позицията им.

"Наясно сме с политическите амбиции на "Спаси София", но не сме съгласни те да вредят по този агресивен начин на туристическия бизнес в града ни! София със сигурност има проблеми и то не малко. Но като цяло е красив европейски град със своите исторически и съвременни забележителности", пишат от СЗБ и БАЗ.
 
Според тях с непрестанното очерняне на българската столица и показване единствено на негативното и съзнателно подминаване на красивото се прави черен PR на града, който отблъсква туристите. 

"И то от хора, които през живота си "една къщичка за птички не са построили". Без да имаме претенции на изчерпателност, не сме забелязали подобни вътрешни атаки да има срещу Париж, например. Затова призоваваме "Спаси София" да не води политическите си кампании на гърба на софийския туризъм. Защото така не спасяват София, а я съсипват като туристическа дестинация", подчертават ресторантьорите.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Христо
преди 1 месец
А Ричард една пейка боядисал ли е? Една чешмичка изчистил ли е? Или само наема персонал, който бие клиентите? Сигнализирай за неуместен коментар