Посрещаме топъл октомври, живакът на места ще достигне 32 градуса

През нощта срещу неделя в Западна и в Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд

01.10.2022 | 10:00 Редактор: Петя Кръстева
Посрещаме топъл октомври, живакът на места ще достигне 32 градуса

Първият ден от октомври ще ни зарадва с топло време и почти летни температури, сочи прогнозата на НИМХ. Минималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 12°.

В съботния ден ще има разкъсана средна и висока облачност. Привечер и през нощта срещу неделя в Западна и в Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места - временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевични бури.

Ще бъде топло с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Привечер облачността ще се увеличи и през нощта срещу неделя ще превали. Максимални температури ще са между 23° и 28°. Температурата на морската вода е между 15° и 20°. 

Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност. Следобед и през нощта срещу неделя в масивите от Западна България ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. На отделни места валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 13°, пише dnes.bg.

През следващите дни температурите ще се понижават и в понеделник минималните ще са между 9° и 14°, а максималните - между 18° и 23°.
 Ще има променлива, често значителна облачност. В неделя преди обяд на места в Източна България, а в понеделник - главно в западните и планинските райони, ще има и предимно слаби валежи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК