Откриха мъртви бездомни животни в Благоевград, местните твърдят, че са отровени

От общината заявиха, че посегателствата срещу бездомните кучета зачестяват

23.09.2022 | 19:15 Редактор: Ваня Кузманова

Откриха мъртви бездомни животни в благоевградски квартал. Според местните те са били отровени. По случая работи полицията.

Трите кучета са били открити рано сутринта близо едно до друго. В квартала са категорични, че става дума за умишлено отравяне. 

"Сутринта станах. Излязох с детето си да отида да го заведа на градина, съответно имаше доста събрани хора тук и навсякъде паднали, мъртви животни, което е много лошо. Много грозно, който го е направил няма съвест. Може да са го направили това хора, които нямат чувство, нямат сърце и злобни хора към животните", казаха хората. 

Извършителят е успял незабелязано да хвърли храна на животните, след което ги е оставил да агонизират. От общината заявиха, че посегателствата срещу бездомните кучета зачестяват. 

Според кмета в последните месеци популацията на бездомни кучета подозрително се увеличава. СИНХРОН: Илко Стоянов, кмет на Благоевград: 

"Този внос на кучета, води до смъртта на същите. Това е една непрекъсната верига, ето имаме три отровени кучета. Общинският приют е крайно недостатъчен, за да поеме такъв капацитет кучета, нали такъв, какъвто в момента е изсипан в този град, защото аз вече мога да говоря със сигурност, че е изсипан", посочи кметът на Благоевград Илко Стоянов. 


Освен трите кучета е намерена отровена и бездомна котка. Предстои да се направят аутопсии на животните.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Слав
преди 1 година
Попитайте кметчето колко пари се отпускат за този приют и какво е свършено... Сигнализирай за неуместен коментар