Напрежение във ВМЗ - Сопот: Между бивши и настоящи ръководители хвърчат искри

От ръководството на предприятието подчертаха, че всички сключени договори се изпълняват

19.08.2022 | 18:50 Редактор: Петя Кръстева

Скандал възникна между старото и новото ръководство на ВМЗ - Сопот. До напрежението се стигна след отправени критики от министъра на икономиката, че дружеството умишлено се води към фалит.

Досегашният директор на ВМЗ - Сопот Иван Иванов отрече обвиненията, както и тези, че неправомерно е назначил голям брой хора. Той контраатакува, че базата на завода е стара, а санитарните помещения и складовете са като от XIX век. 

Новият директор пък видя проблем в липсата на квалифицирана работна ръка, която предишното ръководство уж било назначило. Материалната база на завода обаче не го притеснявала.  

На фона на прехвърчащите искри между старото и новото ръководство дойде новината, че ДАНС е влязла на проверка в Държавната консолидационна компания. 

"На този етап  друго не може да се коментира, но мога да ви кажа, че е свързано с управлението на дружеството. Не бих казал, че имаме повод за гордост", подчерта директорът на ДКК адв. Венцислав Димитров.

От ръководството на ВМЗ-Сопот подчертаха, че всички сключени договори се изпълняват, а обвиненията, че дружеството се води към фалит, са безпочвени.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК