СДС скочи на Крум Зарков: Гонят ни от емблематична сграда (+СНИМКИ)

Казус с настаняването на делегираните прокурори

19.08.2022 | 12:20 Редактор: Тодор Петров

Европейските делегирани прокурори се местят в емблематичната сграда на СДС. От партията обаче изразиха недоволството си днес и съзряха умишлена атака от страна на БСП и служебния правосъден министър Крум Зарков.

"За всичко, което сме направили, сега ни гонят от една символична сграда, за която на всичко отгоре си плащаме наем. Може ли г-н Зарков да ни информира дали неговата любима партия БСП си плаща редовно наема за "Позитано" 20? Това ли е най-важната му задача като служебен министър - да изгони най-старата демократична партия с невъзможност тя да се върне в тази сграда", заяви лидерът на СДС Румен Христов.

Той заподозря, че тези действия са част от кампанията на Зарков да бъде избран за следващ председател на БСП.

Преди дни Министерството на правосъдието обяви, че европейските делегирани прокурори у нас ще се настанят в бившата сграда на СДС на ул. „Г.С. Раковски“ №134, където се помещава централата на СДС.

"Нямаме основание да смятаме, че не трябва да се прави ремонт. Договорката ни беше да ни се посочи помещение, в което да отидем, докато трае той. Това не се случи и затова сме в насипно състояние", каза още Христов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК