Владислав Панев даде сигнал срещу Борисов на Комисията за финансов надзор

Лидерът на ГЕРБ твърди, че "Неохим" е в лошо състояние, а данни за това липсват

18.08.2022 | 19:31 Редактор: Петя Кръстева

Комисията за финансов надзор да провери Бойко Борисов, настоява Владислав Панев от "Демократична България". Той сезира Комисията, след посещението на лидера на ГЕРБ в "Неохим", където бившият премиер заяви, че заради високата цена на природния газ, предприятието е в лошо финансово състояние и вече са съкратени над 60 души.

В поредното Facebook  включване на  Борисов от завода за производство на минерални торове "Неохим" край Димитровград на 13 август говори и един от управителите на завода Стефан Димитров. 

"За съжаление, 61 човека освободихме преди дни. С тази прогноза за общо увеличение на природния газ в размер на 66% може би ще се наложи да освободим още хора", коментира той. 

В отговор Борисов подчертава, че това са донесли от "Промяната".

"Колкото и да я браните, "Промяната" уби България. Перфектната буря ще дойде догодина - бурята, която ще ни занули докрай", категоричен бе той.

Според Владислав Панев от "Демократична България", Борисов и Димитров съобщават важни новини за съкращаване на служители и загуби на предприятието, за които трябва да бъдат информирани първо акционерите, тъй като има риск от обезценяване на акциите. Панев твърди, че акционерите не разполагат с такава информация.

"Ако Борисов не лъже, това означава, че "Неохим" не е уведомило публиката по надлежния ред, а съответно и Борисов, и ръководителите на "Неохим", които бяха изтъпанчени с него на пресконференцията, трябва да носят отговорност. Ако пък Борисов лъже, значи манипулира цената на акциите на предприятието", поясни той.

След проверка на документите на предприятието бившият депутатът от "Демократична България" сигнализира финансовия регулатор. 

"Въобще няма и намек за трудности - нещо повече, в сайта на "Неохим" пише, че от 1 август излизат в планов годишен ремонт. Тоест няма нищо извънредно", смята той.

От Инспекцията по труда вече съобщиха, че освободените 61 работници от предприятието са напуснали по различни причини, сред които навършена пенсионна възраст, изтекли срочни договори и двама по взаимно съгласие. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК