Сигнал от Helpbook: Дежурният лекар отказа да ме прегледа

Молбата е здравните власти да извършат проверка по случая в Сандански

18.08.2022 | 14:29 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал от Helpbook: Дежурният лекар отказа да ме прегледа

В платформата на Helpbook.info получихме притеснителен сигнал, адресиран до няколко институции с надеждата да се извърши проверка и да се предприемат санкции към медицински лица. Нашата потребителка се почувствала изключително зле и постъпила с висока температура за преглед в болница в град Сандански. Вместо това, тя била неглижирана и последвал отказ от дежурния лекар да я прегледа, след което я отпратил. Крайно разочарована тя ни пише следното: "Тъжно е, много тъжно! Сблъсках се с един от тези доктори, който показа точно такова безразличие към човешкия живот. Въпросният д-р Лалев е млад доктор, който още от сега е забравил за хипократовата клетва, а представете си по-нататък какво ще му е отношението към нас, хората в нужда! Какво прави там този човек?

Държеше се сякаш съм му длъжна и защо по дяволите е събуден в 04:00! Възмутена съм!

И после, защо смъртността е толкова висока? Ето затова, защото, влизайки в лечебно заведение с един проблем, излизаш с друг. Пълно е с измислени доктори, които нямат знанията, компетентността и желанието да ни помогнат, а ни лекуват на сляпо.

А в някои случаи не те и преглеждат - иначе са на първа линия! Не говоря за всички доктори - поклон пред много от тях, но има и такива, които е най-добре човек да не ги среща", завършва сигналът.

Наред са Изпълнителна агенция Медицински одит (ИАМО), Министерство на здравеопазването, Столична регионална здравна инспекция и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) да извършат незабавна проверка на случая.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Михайлова
преди 1 година
И в Пловдив можем да се оплачем от това. Д-р Александрова от Медлайн клиник миналата година ми се подиграваше и изгони от кабинета си.Терапевтката на детето ми го изгони (след като платихме естествено), защото ревял (а тя е терапевтка на деца с проблеми в развитието?!)Редовно е грозното тношение на лекари към пациенти.Говорят с пренебрежение, отвисоко,с обиден тон - всички са "ти", "лелче", "какче" ...дори санитарките така се отнасят с пациенти...и когато ги бият по новините - аз не съчувствам ... Сигнализирай за неуместен коментар