Пожарът край Казанлък обхванал и вековни дървета, патрулиращият полицай е с фрактура

Пътят от Мъглиж до Черганово остава затворен

18.08.2022 | 13:40 Редактор: Искра Ангелова

Отново се разгоря пожарът край Казанлък - силният вятър е сменил посоката си. Заради задимяването и пламъците се наложи полицията да отцепи движението в района, а жена се вряза с автомобила си в една от охраняващите патрулни коли.

Заради постоянния вятър в района на Казанлък - пламъците бързо обхванаха близо 1 400 дка. Сред тях 250 декара вековни гори.

"Проблемът беше, че пожарът първоначално заведе огънят на север, застрашавайки 2 населени места, ние насочихме екипите си от север. След това вятърът започна да духа от северозапад, тоест насочи езиците на югоизток и там се намират складове за боеприпаси и други военни производства", коментира комисар Стоян Колев.

2 хеликоптера, над 100 военнослужещи, пожарни екипи от няколко населени места и доброволци участват в потушаването на пожара.

"Там - в най-източната, нещата в момента излизат езиците от пожара, екипите са на място, очаквам до час, два да бъде подсигурен и от към асфалтовия път", допълни той.

Пътят от Мъглиж до Черганово остава затворен заради пламъците. Движението е отбито от полицейски патрули. В един от тях по-рано през деня се заби автомобил, управляван от жена, която работи в казанлъшката оръжейница. Пострадал е един полицай, който е транспортиран до местния спешен център с фрактура на главата.

Вече са ясни причините за възникването на огъня.

"Това, което е известно, е, че е породил вследствие на контролирано взривяване на боеприпаси край село Шейново", поясни областният управител на Стара Загора - Иван Чолаков.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК