Втори ден тежък трафик на "Дунав мост", водачите се редят в двете ленти на платното

Над 20 километра остава опашката от тирове, а международният булевард "България" отново е блокиран

17.08.2022 | 13:07 Редактор: Ирена Бакърджиева

Втори ден тежък трафик на граничния пункт "Дунав мост" при Русе. Над 20 километра остава опашката от тирове, а международният булевард "България" отново е блокиран.

Според шофьори и работещи в района причината са недобросъвестни водачи на тежкотоварните камиони, които се редят в двете ленти на платното и никой не ги контролира. Има дори и спящи шофьори в кабините, техни колеги ги изпреварват и така се получава задръстване.

Тирове стоят от снощи в опашката. Интензивният трафик създава проблем и за градския транспорт на Русе. От граничния пункт съобщиха, че камиони се спират и в района на град Бяла, но тъй като са многобройни, това не води до облекчение на трафика.

"Трайното решаване на тези проблеми трябва да обхване покрития от пункта "Капитан Андреево", където влиза трафикът, до северната граница. Това не е само Русе, във Видин има сходен проблем, където трафикът напуска страната. Считано от вчера започна да се прилага план, съгласно който камионите се спират, отклоняват се на паркинги, където престояват, и кординационен център ги пуска поетапно, за да не се получава това голямо струпване", каза министър Демерджиев. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК