Слънчево и топло с максимални температури до 37 градуса, валежи не се очакват

В петък през нощта от запад на изток ще премине хладна вълна с валежи и захлаждане

17.08.2022 | 07:21 Редактор: Ваня Кузманова

Днешният ден ще започне с минимални температури в страната от 18 до 22 градуса. През деня облачността ще се увеличи като по-значителна ще бъде над северните райони. Валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч. 

Максималните температури в населените места ще са от 31 до 37 градуса. Над морето ще има разкъсана облачност, повече следобед над Северното крайбрежие. Вятърът ще бъде от изток-североизток до умерен със скорост до 30 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 30-32 градуса. 

Морската вода е с температура от 26 градуса по Северното крайбрежие и до 26-27 градуса по Южното крайбрежие. Вълнението по Северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по Южното крайбрежие също ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има купеста облачност, повече над Източна Стара планина с прегърмявания. Вятърът по високите части, над 2200 м височина ще бъде умерен от северозапад със скорост до 30 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина ще бъдат около 11-12 градуса, а на 1500 м височина до 22 градуса. 

И през следващите дни ще има много горещи дни. Най-топло ще бъде утре и в петък в южните места с температури до 39-40 градуса. Като в петък през нощта от запад на изток ще премине хладна вълна с валежи и захлаждане. 

Гледайте цялата прогноза във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК