Слънчево време с температури до 32 градуса, затоплянето продължава

В петък през нощта от запад на изток ще премине хладна вълна с валежи и захлаждане

16.08.2022 | 07:22 Редактор: Ваня Кузманова

Днешният ден ще започне с минимални температури в страната от 17 до 22 градуса. През деня над северните райони облачността ще бъде разкъсана, но значителна. Следобед повече облаци се очакват над Северна България с възможност за превалявания и прегърмявания. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорост до 20 км/ч. 

Максималните температури в населените места ще са от 26 до 37 градуса. Нaд морето ще има разкъсанa oблачност повече преди обед. Ще превали, а следобед облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде от североизток до умерен със скорост до 30 км/ч. 

Максималните температури на въздуха ще бъдат до 29-32 градуса. Морската вода е с температура от 25-26 градуса по Северното крайбрежие и до 26-27 градуса по Южното. Вълнението по Северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по Южното крайбрежие също ще бъде слабо - височина на вълните до 1,5 метра. 

Над планините ще има купеста облачност, повече над Стара планина с прегърмявания. Вятърът по високите части над 2200 м височина ще бъде умерен от северозапад със скорост до 30 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина ще са около 9 до 10 градуса, а на 1500 м височина до 20 градуса.

И от утре ни очаква продължителен топъл и сух период. В четвъртък и петък в южните места термометрите ще показват 39-40 градуса. 

В петък през нощта от запад на изток ще премине хладна вълна с валежи и захлаждане. 

Гледайте цялата прогноза във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК