Агенцията по горите и "Напоителни системи" с нови директори

Продължават рокадите

15.08.2022 | 16:20 Редактор: Ваня Кузманова
Агенцията по горите и

Атанас Мулетаров е новият изпълнителен директор на "Напоителни системи" ЕАД. Той е избран с решение на Съвета на директорите на дружеството, съобщиха от пресцентъра. 

Мулетаров има дългогодишен опит в "Напоителни системи" ЕАД, като от 2011 г. до момента е бил директор на дирекция "Собственост и наеми" в Централното управление на дружеството.

Инж. Стоян Тошев е назначен за изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите. Той поема агенцията, след като досегашния директор инж. Филип Ковашки напуска поста по собствено желание. 

Инж. Тошев е магистър по "Горско стопанство" от Лесотехническия университет. Започва работа в сектора като горски стражар в Държавно горско стопанство-София. През 2011 г. постъпва в Регионална дирекция по горите-София, като последователно заема различни длъжности в системата. От 2016 г. е заместник-директор на РДГ-София, а от месец май 2019 г. до момента е бил неин директор.

Той притежава и допълнителна квалификация, специализации и курсове в областта на спътниковите технологии в инвентаризация на горите, оценка на щети при природни бедствия, оценка на ловни трофеи и други.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК