Манолова след регистрацията в ЦИК: В "Изправи се, България" сме биткаджии

"Изправи се, България" внесе 4500 подписа в ЦИК за участие на изборите

15.08.2022 | 11:46 Редактор: Петя Кръстева

"Ще участваме самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, подкрепени с присъединени към нас граждански организации, a също и от отделни личности с кауза. От самото си създаване, "Изправи се България" защитава социални, политики, антикорупционни каузи, както и такива срещу некоректни работодатели, монополи и пр.“ Това заяви пред медиите, лидерът на формацията Мая Манолова, след като заедно с активисти на партията внесе в ЦИК нужните документи за участие на предстоящите избори.

По думите ѝ, хората са се отвратили от безпринципни коалиции на увреждачи, създадени за власт и пари.

"Време е за истинска социална алтернатива, за лява партия, която стои зад интересите на работещите хора, на уязвимите групи, пенсионерите, хората с увреждания, земеделските производители, самотните родители и жените. Затова си поставяме няколко цели. На първо място – голяма трудова реформа и безапелационно увеличаване на доходите на работещите българи. На следващо място си поставяме да изтрием една червена линия - линията на бедност", подчерта тя. Манолова беше категорична, че от партията ще поискат повишаване на доходите, но не догонващи инфлацията, а увеличение, което да осигури издръжката на живот, която за домакинствата е 1260 лв. на всеки работещ член, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Ние сме за таван на цените на основните хранителни продукти, за да могат хората да преживеят свирепите есен и зима, битка срещу монополите, озаптяване на ЕРП-та, Топлофикациите, ВиК дружествата, банките и бързите кредити, частните съдебни изпълнители, колектори и пр. Всичко това е подчинено на нашата основна цел, а именно нов тип държава, която да е на обикновените хора, а не на олигарсите. Тази цел може да бъде постигната от бойци, биткаджии. Такива сме от "Изправи се, България", обобщи тя. 

Партията внесе за участие на изборите в ЦИК 4500 подписа, което е с 2000 повече от нужния брой. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК