Само в Bulgaria On Air: Бойко Рашков води листата на "Промяната" в Перник, Никола Минчев - в Кърджали!

В редиците влизат и част от отцепниците на ИТН

14.08.2022 | 18:35 Редактор: Елеонора Танева

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков се очаква да бъде водач на листата на "Продължаваме промяната" в Перник, научи Bulgaria ON AIR

Номинацията му показва, че след последното си участие във властта е станал един от доверените хора на Кирил Петков и Асен Василев. Рашков се очаква да оглави листата на "Промяната" в Перник. Той вече е бил депутат в 39-ия парламент, но от групата на БСП. 

Бившият премиер Кирил Петков няма да е водач в родния си Пловдив, а в София, където на челна позиция, но в друг район, ще е и Асен Василев. Бившият вицепремиер ще получи място и в Хасково. 

Председателят на 47 НС Никола Минчев вероятно ще поведе листите в Кърджали и Пловдив.

Сред познатите имена от "Продължаваме промяната" е и Даниел Лорер, който се очаква да поведе листата във Варна. Досегашният заместник-земеделски министър Иван Христанов, който беше заплашван заради действията на държавата срещу лабораторията на "Капитан Андреево", ще е водач в Плевен, а бившият министър на транспорта и собственик на куриерската фирма "Еконт" Николай Събев - в Русе. 

Отново за място в парламента ще се бори и Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, който ще пак застане начело на 25 МИР-София. Там водачи традиционно са Бойко Борисов и Корнелия Нинова. 

В редиците на "Промяната" очаквано влизат и част от отцепниците на ИТН. Напусналият партията на Слави Трифонов и бивш министър на спорта Радостин Василев се очаква да бъде водач в Габрово, а Иво Атанасов във Видин. Съпредседателят на "Промяната" и бивш вицепремиер Асен Василев обаче заяви, че пълният състав на листите ще стане ясен в най-скоро време.

"Листите ще готвим тепърва. Знаете, че те трябва да се предадат до края на месеца", уточни Василев..

Пред Bulgaria ON AIR бившият член на ИТН Иво Атанасов потвърди, че е получил покана за участие в листата на Видин.

"Никой не ми е потвърдил на 100%. Имам покана да участвам в листите, но дали първи, пети и десети - не съм уведомяван за подобно нещо. Не съм партиен член, ще преценя в зависимост от това какво е състоянието на структурата, какви хора ще бъдат в листите", коментира Атанасов.

В Кърджали обаче "Промяната" остана без партийна структура, след като рали-шампионът Димитър Илиев, който беше в основата на кампания на предишните избори, не пожела да участва в кампанията тази година. 

Окончателният списък с водачи на листи на "Промяната промяната" ще бъде ясен до 29 август, когато е крайният срок за регистрация на листите.

"В момента сме на етап предварителни дискусии", уточниха от партията. 

До края на месеца ще стане ясен и жребият с номерата в бюлетината.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
9 rate up comment rate down comment 4
Покупко-Продажба на
преди 1 година
Ето доказателството, че отцепниците от ИТН са били купени! Било им е обещено място в следващия Парламент. Защо прокуратурата не разследва тези безочливи корумпирани престъпници? За какво да гласуваме, като след това някой може да си пазарува депутати колкото си иска?! Сигнализирай за неуместен коментар