Съмнения за лекарска грешка: Жена ще съди болницата в Петрич за смъртта на родителите си

Лекарите скрили информация и отказали лечение на майка ѝ

13.08.2022 | 18:58 Редактор: Ирена Бакърджиева

Съмнения за лекарска грешка и немарливо отношение към пациентите в петричката болница. Жена ще съди здравното заведение за смъртта на родителите си. Според нея лекарите оставили майка ѝ и баща ѝ да починат.

На 18 юли Калина Раманска е приета в петричката болница с отоци по краката и високо кръвно. На следващия ден дъщеря ѝ, която от години живее в Лондон, получава обаждане.

"Брат ми се среща с нея в болницата, усещам, че нещо не е наред, майка ми получава много силен кръвоизлив", каза Васка Раманска.

Васка хваща първия полет за България. В Петрич заварва майка си в тежко състояние.

"Видях травмите, състоянието ѝ, стенеше и имаше много силни болки", добавя тя.

От други пациенти разбира, че майка ѝ припаднала в банята и получила силен кръвоизлив. Лекарите първоначално скрили от Васка тази информация, а после отказали да го лекуват. На 21 юли след обяд пулсът на жената започва рязко да пада, минути по-късно умира.

"Всичко е противопоказно. Те не трябваше да чакат аз да искам преместване", смята Васка.

"Ще съдя лекарите, ще ги осъдя, ще осъдя болницата и ще я затворя", заяви тя.

Преди три години Васка по трагичен начин губи и другия си родител в същата болница. Тогава лекар поискал 15 хиляди лева, за да оперира баща ѝ.

"Баща ми не пожела да бъде опериран, но лекарите можеха да го спасят, защото всички имахме съгласие за това. Но не го направиха и го оставиха да почине", твърди жената. 

Bulgaria ON AIR потърси директора на болницата за коментар, но безуспешно. Оказа се, че до понеделник здравното заведение е в двуседмична почивка, заради отпуск на медиците.

"Ще търся публичност, вече търся и много хора, засегнати. Не мога да ги върна – но да не се случва на други. Ще продължим да търсим директора на здравното заведение и лекуващите лекар", каза Васка.

Ако сте потърпевши от лекарска грешка, свържете се с Васка Раманска на +447552551234

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 1
vaska.ramanska
преди 1 година
Tova ne e samnenie, tova sa faktite. I was the witness of it all, and if you for a second think I my story isnt true, I hope you experience the same, and we can talk after. Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 0
Драган
преди 1 година
Забравиха за Хипократовата клетвА.Те са търговци,не лекари Сигнализирай за неуместен коментар