Работодатели: С търга за газа за септември са под въпрос "топлото и светлото на българина"

Настояваме МС и кризисният щаб да преустановят хаоса и да започнат да вземат национално отговорни решения, пише в позицията

12.08.2022 | 20:15 Редактор: Елеонора Танева
Работодатели: С търга за газа за септември са под въпрос

От Асоциацията на организациите на българските работодатели определиха като скандално решението на "Булгаргаз" да проведе търг за осигуряване на природен газ през септември с начална цена от 380 лева на мегаватчас.

В писмо до президента и министър-председателя БСК отбелязва, че индустрията, топлофикацията и домакинствата "вече изнемогват" при цени от 300 лева, и посочва, че ако България взима заявените количества от "Газпром експорт" цената за септември е щяла да бъде 250 лева на мегаватчас.

"Под въпрос" са поставени "топлото и светлото на българина и ... стабилността на цялата енергетика", пишат работодатели, цитирани от БНР. 

"Настояваме Министерският съвет и кризисният щаб да преустановят хаоса и да започнат да вземат национално отговорни решения," пише в писмото, подкрепено от Българската търговско-промишлена палата, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
evpetra
преди 1 година
Васил Велев, нали? Агент от ДС и руски агент. Да престане да ***, договор с Газпром няма да има. Радев не посмя. Сигнализирай за неуместен коментар