ГЕРБ подаде документи за регистрация в ЦИК за изборите на 2 октомври

Томислав Дончев изтъкна, че ще предложат решение за всички кризи, в които е затънала България

11.08.2022 | 11:39 Редактор: Теодора Патронова

ГЕРБ подаде документи за регистрация в ЦИК за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Документите бяха внесени от заместник-председателят на партията Томислав Дончев, административният секретар Цветомир Паунов и лидерът на СДС Румен Христов. Също така присъстваха и представителите на Изпълнителната комисия на "Младежи ГЕРБ". Коалицията ГЕРБ-СДС внесе 37 хиляди събрани подписа.

"Документите бяха приети без забележка. Вярвам и съм убеден, че добрите резултати и доброто сътрудничество между най-старата демократична партия след промените и най-голямата дясна партия в България ще продължи успешното представяне на тези избори", каза Цветомир Паунов.

"За нас голямата цел е да върнем голямата цел е да върнем максимална част от доверието на българските граждани. Ще водим спокойна и разумна кампания", заяви Томислав Дончев след регистрацията.

"Ще предлагаме решение за всички кризи, в които е затънала България, защото от нас до голяма степен зависи политическият процес и това, което ще се случи в България", изтъкна той.

По думите му е рано за коалиционни варианти, но от голямо значение е да се скъса политическата шарлантания.

"Думите в политиката отново трябва да значат нещо", отбеляза Томислав Дончев. 

Лидерът Бойко Борисов вероятно отново ще е водач на две листи, стана ясно от думите на Томислав Дончев, но ще има и обновяване на кандидат-депутатските листи с нови попълнения. Най-вероятно лидерът на коалиционния партньор СДС Румен Христов отново ще води листата на 23 МИР - София.

Крайният срок за подаване на документи в ЦИК е 17 август. До края на месеца се очаква да бъде изтеглен и жребият за номерата в бюлетината. Предизборната кампания започва на 2-ри септември.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК