Очаква ни облачно време с превалявания в следобедните часове

Максималните температури в населените места ще са от 26 до 30 градуса

11.08.2022 | 07:14 Редактор: Теодора Патронова

Днес минималните температури в страната ще бъдат от 13 до 21 градуса. През деня над западните райони облачността ще се увеличи и ще се задържи значителна. Повече облаци се очакват над планините в Западна България с възможност за превалявания в следобедните часове. Вятърът ще бъде слаб от изток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 26 до 30 градуса, в районите на Сандански до 31.

Над морето ще има разкъсана облачност в следобед. Вятърът ще бъде от изток-североизток до умерен със скорост до 25 километра в час, по силен по южното крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 30-31. Морската вода е с температура от 25-26 градуса по северното крайбрежие до 26-27 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по южното крайбрежие, по-силно, умерено - височина на вълните до 2,5 метра, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Над планините следобед ще има купеста облачност, повече над Западна Стара планина с прегърмявания, Рила и Пирин с летни валеж. Вятърът по високите части, над 2200м височина, ще бъде умерен от запад-югозапад със скорост до 30 километра в час. Максимални температури над 2500м височина - около 4 градуса, а на 1500м височина до 12.

В петък ще има повече слънце, следобед ще превали в Западна България. Вълнението ще отслабва по Черномоското ни крайбрежие, с условия за мъртво течение. През уикенда - облачността ще бъде значителна, с валежи в Западната половина от страната и по Черноморието. Температурите ще се понижат. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК