Спазват ли се разрешенията за строителство в сезона на ремонтите?

Получихме сигнал от Варна в платформата Helpbook

08.08.2022 | 15:18 Редактор: Анисия Иванова
Спазват ли се разрешенията за строителство в сезона на ремонтите?

По традиция летния сезон е времето, през което се извършват ремонти и строителни дейности. В някои случаи обаче работата се изпълнява некачествено или в разрез със законовите норми.

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал от наш потребител от Варна, които ни пише: "Повече от 10 години сградата на ул. "Иван Драсов" 4 е недовършена. Смятахме, че причина за това е изграждане на незаконен последен етаж. От няколко месеца сградата отново беше оградена със строителни платна и за наша изненада, вместо премахване, беше изграден още един етаж. На поставената информационна табела е посочено, че е издадено разрешение за преустройство и покриване на ателие за творческа дейност, но на практика се изгражда нов етаж, който засенчва извън всякакви норми намиращите се от северозападната част на улицата сгради. Наред с изграждане на етажа, започна и поставяне на стоманобетонни рамки и греди в северозападната част на етажа, което още повече ограничи периода на слънцегреене върху задните сгради. Изпратих сигнал до Община Варна, но на 03.08.2022 г. получих отговор, че контролът по изпълнението е на ДНСК, поради което моля да бъде извършена проверка и ако се констатира незаконно строителство или отклонение от издаденото строително разрешение, да се предприемат мерки по премахване."

Към сигнала са приложени снимки и отговора на община Варна.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК