Минеков със скрита закана към ГЕРБ: Някои злини няма да забравя

"Трябва да бъдем в помощ на всички, които по някакъв начин са свързани с Министерството", категоричен бе служебният министър

02.08.2022 | 19:30 Редактор: Петя Кръстева

Предаването на щафетата в Министерството на културата беше почернено от скръбната вест за смъртта на бащата на служебния ресорен министър Велислав Минеков - известният скулптор Величко Минеков. 

"Искам от сърце да кажа, че пожелавам успех на проф. Минеков. Вярвам, че той е искрен и добронамерен и иска да се бори за една по-добра среда", обърна се Атанас Атанасов към новия министър на културата. 

"Не знам как ще оцелеем - отново въвеждат нови правила за Ковид, вероятно се задава и енергийна криза. Живот и здраве ще има избори октомври месец, но след това идва зимата. Не завиждам на този, който ще дойде на това място. Ще бъде наистина подложен на голямо изпитание", подчерта Минеков. 

За 8 месеца на този пост Атанасов се превърна в обект на подигравки, след като негово видео стана хит в социалните мрежи. Така той се превърна в лесна мишена за опозицията.

"Просто Наско, да ви пожелая щастлив ден, щастлив уикенд и да ти пожелая да влезе някой в парламента и Министерския съвет, за да направи тест за наркотици и на управляващите, и на опозицията", коментира тогава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Новият стар служебен министър на културата отправи скрита закана, след като месеци наред водеше битка да "изгони" ГЕРБ от партийната им централа в НДК. 

"Някои злини няма да забравя, но важното ми е да се случи всичко това, което трябва да подпомогне националната култура. Трябва да бъдем в помощ на всички, които по някакъв начин са свързани с Министерството", обобщи Минеков. 

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК