Връхлита ни опасно горещо време с температури до 40 градуса

В четвъртък и петък на изток ще бъде слънчево, а на запад ще има облаци

05.07.2022 | 07:13 Редактор: Тодор Петров

Днешният ден ще започне с минимални сутрешни температури от 18 до 22 градуса. Преди обед ще бъде слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста облачност. Повече облаци ще има над планините в Северозападна България с условия за превалявания в Западна Стара планина. 

Вятърът ще бъде слаб от изток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 26 до 39 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над морето преди обед облачността ще бъде разкъсана, следобед ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде умерен от североизток със скорост до 30 километра в час. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 26-30 градуса. Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие и до 26 градуса по южното. 

В сряда температурите в южните райони ще достигат и надвишават 40 градуса. Ще превалява следобед над планините от западните райони. 

В четвъртък и петък на изток ще бъде слънчево, а на запад ще има облаци и следобедни валежи и прегърмявания. Температурите ще се понижат и ще бъдат от 26 до 31 градуса.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК