Владислав Панев, ДБ: Възможен е кабинет с Асен Василев

Русия ни обяви за "неприятелска държава" още в началото на войната, заяви депутатът

04.07.2022 | 17:50 Редактор: Таня Харизанова

"Русия ни обяви за "неприятелска държава" в началото на войната в Украйна. А, може би и последните десет години има агресивна, хибридна кампания за България, чиято цел е да срине доверието въобще в обществената система, в системата на обществените взаимоотношения, да срине доверието към ЕС, към НАТО, към нашите съюзници". Това каза в предаването "Опорни хора" Владислав Панев от "Демократична България" по повод изгонването на руските дипломати от България.

"Те гледат на България, като на слабото звено във веригата заедно с още няколко държави от бившия социалистически блок, а може би и не само. С идеята да имат влияние в самия ЕС, да ерозират въобще силата на ЕС на международната сцена", допълни Панев.

До какво може да доведе тази реакция? Депутатът от ДБ коментира: "Последиците могат да бъдат и по-тежки, а могат да бъдат и чисто символични".

На въпрос дали е възможен нов кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание с премиер Асен Василев, Владислав Панев отговори:

"Възможен е кабинет, естествено, с Асен Василев, но за това трябва да се положат нужните усилия от всички страни, които ще го подкрепят, за да се и излъчат 121 депутати, които го подкрепят. Но, за да има смисъл от такъв кабинет, трябва да има ясни цели, които да са фиксирани поне за шест месеца", уточни той.

"Дали е експертен или политически, важното е какви резултати ще постигнем до края на годината, защото даже децата могат да бъдат на втори план. Програмата, която видях, е добра. Ние имаме и свои точки, които можем да допълним и които смятаме, че са изключително важни. На първо място енергийната диверсификация и това, което се случва с доставките и на газ, и на петрол, и въобще в сектора, като антитеза на зависимостта ни от фосилни горива, на природен газ от Русия, на петрол и т.н. Така че, това е изключително важна тема, върху която може да работи Народното събрание и изпълнителната власт", заяви Владислав Панев от ДБ.

Целия разговор гледайте във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Андри
преди 1 година
Писна ми от тея "експерти" в Демократична България Сигнализирай за неуместен коментар