Лена Бориславова отрича да е получавала хонорар от 7 000 евро: Валят заплахи

Според нея акцията срещу нея е свързана с работата на кабинета в оставка

04.07.2022 | 17:45 Редактор: Искра Ангелова

Прокуратурата разследва договори на Българската банка за развитие, свързани с Лена Бориславова. Според обвинението, като служител на юридическа кантора, наета от банката, Бориславова е сключила неизгоден договор и така е ощетила финансовата институция.

През лятото на миналата година председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова публикува договора на външната кантора, наета от Българската банка за развитие. В него Лена Бориславова фигурира като юрист на кантората. А впоследствие става началник на кабинета на Кирил Петков.

Тогава Атанасова настоя, че договорът е сключен преди новото ръководство на банката да бъде вписано в Търговския регистър, а според публикуваните документи Бориславова всеки месец е получавала хонорар в размер на 7 хиляди евро.

"Във връзка с договора, аз като част от екипа на най-голямата кантора у нас, съм предоставяла услуги в периода, в който сменяхме ръководството на банката", заяви началникът на кабинета в оставка Лена Бориславова.

Твърдението, че е получавала 7 хиляди евро на месец, Бориславова определи като лъжа.

"Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение", написа преди дни Бориславова.

От Софийска градска прокуратура заявиха, че наблюдават образувано досъдебно производство за съзнателно сключване от длъжностно лице на неизгодна сделка, от която е произлязла значителна вреда за организацията.

"Това граничи с някаква политическа акция, защото лично аз не съм подписала никакъв договор от името на банката или името на кантората по повод на този договор, който те визират", допълни тя.

Според Бориславова акцията срещу нея е свързана с работата на кабинета в оставка.

"Тъй като съм част от екипа на "Продължаваме промяната", това е по-скоро част от развитията, които наблюдаваме последните няколко месеца. И битката на "Капитан Андреево", която започнахме, знаете валят заплахи, досъдебни производства, не срещу извършителите, които са отклонявали средства, а срещу тези, които са се опитали да спрат отклоняването", категорична е Бориславова.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
правосъдие
преди 1 година
Съд и затвор! Това ли им е "борбата с корупцията"? Да си раздават бонуси и заплати колкото си искат? Кокорчо разпредели 9 милиарда в края на миналата година... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
нова мафия
преди 1 година
Борба с корупцията! Раздадоха 9 милиарда за няколко дни в края на миналата година! Сигнализирай за неуместен коментар