Броенето започва отначало - кой ще подкрепи кабинет на Асен Василев?

Това не е подадена приятелска ръка, а имитация на дейност, коментира Тошко Йорданов

01.07.2022 | 14:23 Редактор: Елеонора Танева

"Продължаваме промяната" има 7 дни, за да изготви проектокабинет. А основният въпрос, чийто отговор ще бъде неясен до последния момент, е дали ще събере 121 депутати, които да го подкрепят.

Сигурно е, че левицата се връща на масата на преговори.

"Нашето условие беше Кирил Петков да не е кандидат за премиер, то е изпълнено и ще разговаряме с "Продължаваме промяната" за съставяне на правителство. Приоритетите, които Кирил Петков е изложил в своето обръщение съвпадат с част от нашите приоритети. В преговорния процес ще добавим това, за което имаме мандат от нашия Национален съвет – социална политика, достъпно здравеопазване, развитие в образованието, стабилизиране на икономиката", каза Нинова.

Номинацията на Асен Василев не е била обсъдена с "Демократична България".

"Единствено и само на "Продължаваме промяната" е номинацията. Подкрепа и преговори ще има, но не на всяка цена", каза Христо Иванов.

"Вчера във формата, в който проведохме цялото изслушване, нямаше гласуване. За нас беше важно да заложим на вариант, в който ще се направи истински опит за формиране на правителство - аз не червените линии, поставени от БСП, защото не може да се кадрува в друга партия", коментира депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев. 

"Гласувахме срещу това правителство, заради нарушенията, които направиха Кирил Петков и Асен Василев. Това не е подадена приятелска ръка, а имитация на дейност. Много трудни преговори ни очакват, ако въобще имат шанс", каза Тошко Йорданов от ИТН.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК