България отклони нотата на Русия, Митрофанова каза какво следва

Посланикът на Русия се яви на разговор в МВнР

01.07.2022 | 13:49 Редактор: Искра Ангелова

България е отклонила нотата на Русия. Руската федерация постави ултиматум до 12 часа днес за спиране на експулсирането на 70-те руски дипломати. 

Посланик Митрофанова се яви и на разговор в министерството. Тя ще постави въпроса за затваряне на руското посолство в България, което съответствено ще доведе до затварянето на българското в Москва:

"За съжаление, нашето обръщане към Министерството на външните работи на Република България беше игнорирано. Във връзка с това възнамерявам безотлагателно да повдигна пред ръководството на моята страна въпроса за закриването на Посолството на Русия в България, което неизбежно ще доведе до закриване на българската дипломатическа мисия в Москва. Отговорността за по-нататъшните тежки последици на тази стъпка е изцяло върху правителството на Кирил Петков."

А малко преди това пред мисията се проведе и протест. Хората се обявиха в подкрепа на руските дипломати.

"Очаквам разумът да надделее, защото тези нападки няма да ни доведат до нищо. И очевидно нормализацията на отношенията минава през някои фактори в нашия живот, които тровят средата ни", каза лидерът на АБВ Румен Петков.

"Когато се предприемат такива стъпки - те трябва да са обмислени и обсъдени. Залага се съдбата на държавата и народа", сподели протестираща.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Петър Шишков
преди 1 година
Добре свършена работа от България Сигнализирай за неуместен коментар