Петков: Няма да допуснем чужди дипломати да ни дават ултиматум до 12 на обяд

Трябва да се обединим с ясни задачи, които да изпълним в следващите 6 месеца, призова премиерът в оставка

01.07.2022 | 12:07 Редактор: Елеонора Танева

Няма да допуснем чужди дипломати да ни дават ултиматум до 12 часа на обяд. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков в изявлението си, в което съобщи, че Асен Василев е номинацията на "Продължаваме промяната" за министър-председател.

След като Петков обяви изгонването на 70 руски дипломати, посланикът на Русия Елеонора Митрофанова даде срок до 12 часа днес нотата да бъде оттеглена.

"Няма да допуснем България да вземе грешната посока. Няма да допуснем шепа хора да ограбват обществените средства, прокурорите да продължават да бездействат. Няма да допуснем чужди дипломати да ни дават ултиматум до 12 часа на обяд. Няма да допуснем всички тези неща, защото не ни е страх", каза Петков.

И уточни, че разчита на подкрепата на коалиционните партньори, с които започна управление.

"С БСП имаме различия по международните въпроси, с част от депутатите от ИТН имаме и лични различия. Но нищо не може да бъде по-важно от просперитета на България. Всички трябва рамо до рамо да продължим промяната напред. Всички, освен тези, които искат да продължат да пълнят с пачки и кюлчета своите чекмеджета", каза още Петков.

Трябва да се обединим с ясни задачи, които да изпълним в следващите 6 месеца, призова премиерът в оставка. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 1
Просто.....не знам
преди 1 година
Борим корупцията с корупция! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
лъжливото овчарче
преди 1 година
Този канадски тарикат, радетел за чуждите интереси, се има за много умен! На изборите, ще остане изненадан, колко мъдър е народът ни! Шест месеца се чудиха каква далавера да завъртят, а сега бил борец срещу корупцията! Сигнализирай за неуместен коментар