Тошко Йорданов: Петков взима самовлюбени решения, Лена диктува на МВнР

След снощи е рано да се каже кой кандидат за премиер от "Продължаваме промяната" бихме подкрепили, каза депутатът от ИТН

01.07.2022 | 10:25 Редактор: Елеонора Танева
Тошко Йорданов: Петков взима самовлюбени решения, Лена диктува на МВнР

Няма да подкрепим правителство начело с Кирил Петков. Този човек е министър-председател все още, въпреки че е в оставка и е лъгал пред Народното събрание абсолютно директно. Това заяви Тошко Йорданов в кулоарите на парламента.

"Цялата тази международна криза, в която ни вкара, е, защото ние сме излезли от кабинета и той впряга държавната машина, заявявайки "Руснаците ме свалят", каза той.

По думите му обявяването за персона нон грата на 70 руски дипломати и технически персонал е осъществено без да има доклад, насрочено заседание и изисквания. А Лена Бориславова казала директно на външно министерство по каква процедура да изгони тези руските дипломати.

"По-голямата част не са за тази процедура", коментира Йорданов.

Той сподели, че е много рано все още да говори за това кой кандидат за министър-председател от "Продължаваме промяната" биха подкрепили от ИТН, особено след снощи. 

Той подчерта, че му трябва време "да осмисли практически второто национално предателство на Кирил Петков, вкарвайки страната в подобни неща, абсолютно без нужда, с еднолични решения“, пише БГНЕС.

Според него Петков взима емоционални, глупави и самовлюбени решения.

"Не знам с какви очи Кирил Петков изобщо участва в момента във взимането на този мандат – дали директно, или индиректно, след това, което е направил", каза още Тошко Йорданов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Прости им господи
преди 1 година
Началството на Тошко...най добре знае, кой и защо провали кабинета и предизвика нови избори....когато нещо не е ясно..винаги парите са в основата...... Кабинетът на Петков е първият , който започна да се бори с корупцията и руското влияние. Сигнализирай за неуместен коментар