Бабикян: Руското посолство трябва да се откаже да работи с ултиматум, това е само пушилка

"Това е пореден опит да бъде притисната страната ни", каза журналистът

30.06.2022 | 21:46 Редактор: Искра Ангелова
Бабикян: Руското посолство трябва да се откаже да работи с ултиматум, това е само пушилка

Руското посолство трябва да се откаже да работи с ултиматум с България. На този акт трябва да се гледа съвсем спокойно, защото до някаква степен е закъснял. Не трябва да забравяме, че за шпионаж бяха гонени и по-малка група хора, но по-рано. Това заяви журналистът Арман Бабикян за Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че това не е първият случай.

"Когато една страна дава неколкократно сигнали с по-малък мащаб към Руската федерация и те не биват възприемани, когато си отзовал посланика си, който е много ясен и тежък дипломатически знак, и въпреки това няма разлика в поведението на Русия - очевидно трябва да се предприеме нещо друго. Докладите на службите са достатъчно ясно. И да бъде обвиняван министър-председателят в еднолично решение, е малко комично. Не трябва да забравяме, че броят на българските дипломати в Москва е около 20", допълни Бабикян.

Журналистът е категоричен, че заплахите към България трябва да спрат по някакъв начин.

"Случаят "Скрипал" е унизителен за страната ни, те се разхождаха у нас. Хора, които бяха пряко замесени с взривове на военни складове, се разхождаха свободно. Отношението на Русия към България е меко казано нелюбезно. Нито една държава не може да си мисли, че може да се отнася така с нас", отсече Арман Бабикян.

Според него реакцията на руския посланик у нас - Елеонора Митрофанова надскача нивото ѝ.

"Това е пореден опит да бъде притисната България. Не мисля, че ще се стигне до късане на дипломатически отношения. Това е пушилка, предназначена за страхуване. Достатъчно брой дипломати остават в България, отново 2 пъти повече, отколкото са българските дипломати в Русия. Интересна е позицията на президента, който в началото звучеше по един начин, сега вече по-различно, след като видя реакцията на Митрофанова. Трябва да си дадем сметка кое дава сигурност на страната ни", подчерта той.

И отсече, че войната не е на Русия, а на Владимир Путин.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК