Слънчево начало на деня, следобед ще се развива купеста облачност

Максималните температури в населените места ще са от 30 до 35 градуса

30.06.2022 | 07:21 Редактор: Ваня Кузманова

Денят ще започне със сутрешни температури от 15 до 20 градуса. Преди обед ще бъде слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност. Значителна ще бъде облачността над Южна и над Източна България, с възможност за превалявания. В централната част от страната ще прегърми. През нощта облачността ще намалява. Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 км/ч. 

Максималните температури в населените места ще са от 30 до 35 градуса. Над морето облачността ще бъде разкъсана, по-значителна следобед с превалявания. Вятърът ще бъде умерен от североизток със скорост до 30 км/ч. Максималните температури на въздуха ще са до 27-29 градуса. Морската вода е с температура от 23 градуса по Северното крайбрежие и до 25 градуса по Южното, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има разкъсана облачност. Над Стара планина и Родопите ще прегърми. Вятърът по високите части, над 2200 м височина ще бъде умерен от североизток със скорост до 40 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще са около 9- 10 градуса, а на 1500м височина до 20 градуса. 

В петък облаците ще бъдат повече и следобед ще превалява на много места, със силни гръмотевични бури в Северозападна България. През уикенда ни очаква много слънчево и горещо време. В южните райони показанията на термометрите ще са до 37-39 градуса. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК