Десислава Атанасова: Хаос в държавността, не е ясно кой взема решенията в МС

"Кирил Петков се опитва да се скрие зад служители на външното министерство", каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС

29.06.2022 | 22:50 Редактор: Жаклина Иванова
Десислава Атанасова: Хаос в държавността, не е ясно кой взема решенията в МС

"Това изслушване за пореден път доказа в какъв хаос е държавността. Изобщо не стана ясно кой взема решенията в Министерския съвет, в Съвета по сигурността", заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след края на закритото заседание на Народното събрание, на което премиерът в оставка Кирил Петков беше изслушан относно експулсирането на 70 руски дипломати и служители от България.

"Кирил Петков се опитва да се скрие зад служители на външното министерство, зад някакви доклади. В никакъв случай на пленарната зала, и това беше изразено от всички парламентарни групи, не стана ясно как се вземат решенията", коментира Атанасова.

"Ние оставаме с убеждението, че те се вземат в нарушение на закона, защото има конкретни текстове в Съвета по сигурността кой е председател, кой следва да предложи доклад и с какво мнозинство се взема решението по този доклад. Нещо по-важно – това беше демонстрация на един умален модел как е функционирала държавата през последните шест месеца", заяви още председателят на ПГ ГЕРБ-СДС, цитирана от БТА.

"Органът, който може да вземе решение по отношение на вътрешната и външната политика, е Министерският съвет, министър-председател е Кирил Петков. Да, има Съвет по сигурността, който взема решения и чийто председател отново е Кирил Петков. Това е абсолютен абсурд", добави тя.

По думите ѝ "този рецидив трябва да приключи и на това управление да се сложи край".

Ще успеят ли партиите да съставят нов кабинет в действащия парламент?

Категорично не! Едните нямат желание, другите нямат възможност - отиваме на избори.
61%
Да, партиите ще проявят разум и ще избегнем нови предсрочни избори.
11%
Не ме интересува изобщо! Отвратен съм от политиците ни, подиграват се с избирателите.
28%
Общо 3055 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК