Месеци ученици се гаврят с момче от Арчар, бият го и му вземат парите за закуска

На кадри се вижда как непълнолетни качват момчето на кон, който го хвърля на земята, а след това всички започват да го удрят

29.06.2022 | 19:40 Редактор: Жаклина Иванова

Агресия между непълнолетни - случаят е от видинското село Арчар. Родителите на потърпевшия сигнализираха Bulgaria ON AIR. Съмненията са както за психически и физически, така и за сексуален тормоз.

На кадрите ясно се вижда как четирима непълнолетни първо качват момчето на кон, който го хвърля на земята, а след това всички дружно започват да го удрят.

"Двама ми държаха ръцете, единият снимаше, а другите ме биеха", разказа момчето.

Родителите на момчето, които работят в Испания, след като виждат клипа, веднага се прибират в Арчар и настояват за най-строгото наказание за извършителите.

"Не успях да изгледам целия клип. Видях една част и направо припаднах. Искам справедливост - тези деца да бъдат затворени и наказани", каза майката на потърпевшия Венислава Асенова.

"Когато видях клипа снощи, вдигнах кръвното, направо не знам къде се намирам", сподели лелята на потърпевшия Йорданка Николаева.  

Според потърпевшия тормозът не е инцидентен, а системен.

"Три месеца ме бият, взимаха ми парите и закуската", обясни потърпевшият.

Родителите на побойниците също настояват институциите да си свършват работата и по никакъв начин не оправдават постъпката на децата си.

"Грехота е какво са направили с детето. Ако беше моето дете, нямаше да ми е приятно. Не го защитавам. Има ред и закон", категоричен бе бащата на един от биячите Евлоги Ангелов.

От училището, в което учат децата, казаха, че досега не са имали проблеми с агресия от тяхна страна. А самите участници в боя вече съжаляват за постъпката си.

Социалните служби и психолози вече работят с всички участници в клипа, а родителите подадоха сигнал в прокуратурата.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК