Иван Хиновски: Разочарован съм от напразните усилия за реформа в енергетиката

Депутатът от ИТН Станислав Балабанов коментира, че подобни ситуации са оздравителни за партията

29.06.2022 | 18:53 Редактор: Ваня Кузманова

Енергийният експерт Иван Хиновски напусна партията на "Има такъв народ". Като мотив той посочи, че няма условия да реализира енергийната програма на "Има такъв Народ", а от партията не е имало реакция или въпроси.

Часове след като напуска партията Иван Хиновки е получил покани за участие от нови и стари политически формации при евентуални следващи избори. Казва ни, че е разочарован от напразните усилия за реформи в енергетиката и безсилието за реализацията на програмата заявена от партията. 

"Напълни се със случайни хора и нито един специалист енергетик и инженер. Оказа се, че тези хора водят една фискална политика и никой не мисли да прави реформи, а енергетиката е тежък отрасъл", заяви Хиновски. 

Депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов коментира, че подобни ситуации са оздравителни за партията им. 

"Несъстоятелни са мотивите му от снощи, защото той три години се съгласяваше с политиката на "Има такъв народ", а снощи реши, че нещо има сбъркано. Този ход показа, че в партията има демокрация, а това е прекрасно и оздравително. Време е при нас да останат хора, които защитават достойнството и морала, които са бойци", заяви Балабанов.  

Хиновски заяви обаче, че никой от "Има такъв народ" не го е потърсил, за да се запознае с мотивите му лично. Напълно подкрепя депутатите, които напуснаха парламентарната група през последните седмици. Хиновски отрече да е получавал SMS от премиера в оставка.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Ще успеят ли партиите да съставят нов кабинет в действащия парламент?

Категорично не! Едните нямат желание, другите нямат възможност - отиваме на избори.
61%
Да, партиите ще проявят разум и ще избегнем нови предсрочни избори.
11%
Не ме интересува изобщо! Отвратен съм от политиците ни, подиграват се с избирателите.
28%
Общо 3055 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК