Закриха полицейския участък в Добринище, граждани излязоха на протест

Местните се страхуват, че това ще доведе до рязко увеличаване на престъпността

29.06.2022 | 14:05 Редактор: Ваня Кузманова

Протест в Добринище срещу закриването на полицейския участък в града. Според местните хора това ще доведе до рязко увеличаване на престъпността в курорта. Закриването е част от реформата в МВР.

Полицейският участък в Добринище официално вече е закрит. В града са притеснени, че реакцията на органите на реда вече ще е далеч по-бавна.  

"В Добринище целогодишно вече си имаме за радост гости и да остане без полиция... Това е някакво безумие! Просто няма как да се случи. Виждате, че почивни дни има много, нали има много живот в Добринище, по кръчми, по планината. Изключително важно в Добринище да си има полицейски участък", казват местните жители. 

Хората са разтревожени и за това, че ще им се налага да пътуват, за да вършат административни дейности. Основното искане на недоволните е заповедта на министъра да бъде отменена. В Добринище се опасяват, че ще се наруши връзката между местното население и органите на реда. Досега между тях имало пълно разбирателство. 

"Те познаваха хората и местното население на Добринище. Знаеха характерите на всеки един човек, на всяко едно семейство и знаеха как да реагират адекватно за каквото и да е било", посочи кметът на Добринище Петър Галчев. 

От МВР обясниха, че реформата е само административна. След формалното закриване на полицейския участък броят на служителите в Добринище щял да остане същият и това нямало да се отрази на осигуряването на реда и безопасността в града.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК